محل تبلیغات شما

گذار تغذیه‌ای در زمینه تغییر سریع دموگرافیک، شهرنشینی و توسعه اجتماعی در كشور ايران و بسياري ازكشورهاي منطقه ، طي سال های اخير ، تغییراتی را در وضع سلامت مردم ایجاد کرده است. تغيير سنتهاي گذشته و شيوه هاي جديد زندگي منجر به تغيير در الگوهاي غذايي از جمله افزايش دريافت چربي هاي اشباع وكاهش دريافت ميوه وسبزي گرديده ،كه اين امر موجب افزايش شيوع بيماري هاي غير واگير نظير بيماري هاي قلبي ، عروقي ، سرطان ، ديابت و . شده است. اصلاح شيوه زندگي يك راهكار اساسي براي پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير و پيامدهاي آن مي باشد و آموزش مردم در زمينه رژيم غذايي مناسب ، اولين قدم مثبت در راستاي پيشگيري از بيماري هاي فوق است. گزارش سال 2002 سازمان جهاني بهداشت كشورها را براي طراحي مداخلات گسترده مبتني بر جامعه در زمينه كاهش چربي غذا ، افزايش فعاليت بدني، مصرف بيشتر ميوه و سبزي ، كاهش نمك در غذاهاي فرآوري شده و كاهش مصرف دخانيات برانگيخته است .رژيم غذايي مناسب ، ورزش و كاهش مصرف دخانيات مهمترين عواملي هستند كه بايد در برنامه هاي پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير مدنظر قرار گيرند . اگرچه چاقي و فشارخون بالا از عوامل مهم خطر در بروز و شيوع اين بيماريهاست ولي عوامل ديگري از جمله نوع چربي هاي دريافتي در جامعه مي تواند از عوامل مهم خطر آفرين باشد . به طوري كه حداقل 15 درصد انرژي دريافتي روزانه بايد از چربي ها تامين شود و ميزان انرژي دريافتي از چربي ها براي بالغين نبايد از 30درصد كند .ميزان اسيدهاي چرب ترانس در رژيم غذايي روزانه به همان اندازه اسيدهاي چرب اشباع شده و شايد بيش از آن در پيدايش آترواسكلروز نقش دارند به گونه اي كه بر اساس يافته هاي جديد كاهش 2%ميزان چربي ترانس روزانه مي تواند به كاهش 25 درصدي خطر شيوع بيماري هاي قلبي و عروقي منجر گردد.بنابراين ارتقاء دانش تغذيه اي جامعه و بهبود کيفيت مواد غذايي گامي موثر براي بهبود و اصلاح شيوه زندگي مردم و كنترل اپيدمي بيماري هاي مزمن مي باشد.هم چنين سوء تغذيه در كودكان زير 6 سال ، كمبود ريز مغذيها و به ويژه يد ، آهن ،كلسيم ، روي ، ويتامينA ،B و D در افراد جامعه به عنوان يك مشكل عمده مطرح است . كمبود ريز مغذيها با عوارض متعدد از جمله اختلال رشد جسمي وتكامل مغزي كاهش بهره هوشي ، كاهش قدرت يادگيري و افت تحصيلي افزايش موارد ابتلا به بيماري ها و پوكي استخوان و نهايتا"كاهش توانمندي هاي ذهني و جسمي افراد ،توسعه اجتماعي ، اقتصادي مناطق و كشورها را به مخاطره مي اندازد.در كشور ما محاسبه شده است كه با شيوع 20%كم خوني فقر آهن ساليانه حدود 575 ميليارد دلار به كشور ضرر و زيان وارد مي شود كه شامل افزايش مرگ و مير و بيماري روزهاي غيبت از كار و مدرسه افت تحصيلي مردودي و كاهش قدرت كار و توليد مي باشد . به طور كلي انواع سوء تغذيه توانمندي و كارايي كشورها را كاهش مي دهد و به همين دليل موجب فقر مي شود و فقر نيز سوء تغذيه راتشديد مي كند.

جلسه تحلیل تغذیه سعید قوی

 

جلسه تحلیل تغذیه سعید قوی

بمناسب روز جهانی سل - 1398

انتشار کتاب بیماری های نوپدید و باز پدید با تایید دانشگاه علوم پزشکی

پمفلت مصرف صحیح مکمل ها

، ,كاهش ,مي ,بيماري ,چربي ,غذايي ,بيماري هاي ,از بيماري ,پيشگيري از ,مي باشد ,رژيم غذايي ,رژيم غذايي مناسب

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها