محل تبلیغات شما

 

 

 

امروز برای مراقبت یک بیمار مسلول به روستایی کوهستانی رفتم. بیمار پیرزنی مهربان با سن بالای ۸۰ سال بود که در گوشه اتاق در روستای کوچکش در رختخوابش درازکشیده بود. با چند بار صدا زدن متوجه حضورم شد و گوشه چشمی به من انداخت. حال عمومی اش از قبل بهتر شده بود چون ۴ ماه از برنامه DOTS سل و مصرف داروهایش گذشته بود پس نیاز به ماسک زدن هم نبود ولی احتیاط شرط عقل بود و خود اهالی خانه نیز تاکید داشتند .
اتاقش کوچک و گلی بود و نبود تهویه مناسب، محیط را نامناسب کرده بود. کم کم نشست و سفره دلش را باز کرد از لمس شدن نسبی سمت راست بدنش و عدم توانایی راه رفتنش شکایت داشت گفتم شاید یک TIA یا همان به قول عامه سکته خفیف را گذرانده یا ناتوانی ناشی از سل هنوز برطرف نشده یا مشکلی دیگر ؛ به هرحال توضیحاتی هرچند ناقص دادم و به دختر و نوه اش گفتم بیمار را تا پزشک مرکزمان و بعد متخصص ببرند و آزمایشات بیشتری بگیرند.
به علت همزمانی بیماری سل با ایدز، یک تست سریع HIV با هماهنگی با سطح بالاتر هم از بیمار گرفتم و خلاصه مراقبتش تمام شد و به کوچه های روستا رفتم و کمی قدم زدم.
با خودم گفتم چرا این همه فقر سواد سلامت بیداد میکند !!!؟ چرا خیلی از مردم حتی  همکارانم از پزشک تا بهورز ، خودم و عامه ی مردم از علائم ساده یک بیماری که نشان دهنده شک به یک بیماری هست و به راحتی می توان از آن پیشگیری کرد ، راحت میگذرند! چرا ۲ میلیارد انسان در دنیا باکتری سل را با وجود شناخته شدن آن از ابتدای تاریخ که آثار آن در فسیل ها و اهرام ثلاثه مصر هم دیده میشود؛ تا الان که سال ۲۰۱۹ هست ، هنوز در بدن دارند و سالانه ۹ میلیون نفر  به سل فعال و ۱.۵تا۲ میلیون نفر بر اثرش میمیرند؟ و ده ها سوال دیگر. .
کلام را خلاصه میکنم : یک علتش به نظرم این آمد که رسانه ملی ما بجای تبلیغ زیاد این همه رب چین چین، مایع دورتو ، مولفیکس ، دستمال تنو و برخی تبلیغات مثل کرم دست و صورت حون که قبلا تقلبی هم از آب درآمد، اگر تایم خیلی کمی را به اطلاع رسانی سلامت اختصاص میداد، بار بیماری ها خیلی کمتر از زمان حاظر میشد‌ چون تلویزیون یک رسانه جمعی هست و باید در بین سریال های جذاب و فوتبال و. از سلامت هم بگویید بدون محدودیت خاص از ایدز ، از سل،  از سرطان ، تصادفات و سکته ها و! نه فقط در شبکه سلامت که کمتر کسی نگاهش میکند و حتی غالب برنامه هایش حوزه پیشگیری را هم پوشش نمی دهد! 
به نظر شما دلایل دیگر چیست؟

سرفه بیش از دو هفته یعنی اولین کار شک به سل و گرفتن ۳ نمونه خلط ریوی

#سل
#بهداشت
#متخصصین_بهداشت
#اپیدمیولوژی
#تبلیغات
#تلویزیون
#بیماری
#چین_چین
#دورتو
#مولفیکس

بمناسب روز جهانی سل - 1398

انتشار کتاب بیماری های نوپدید و باز پدید با تایید دانشگاه علوم پزشکی

پمفلت مصرف صحیح مکمل ها

سل ,یک ,، ,هم ,بیماری ,سلامت ,و به ,هم از ,بود و ,سل و ,این همه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کاین کیمیای هستی قارون کند گدا را